KÖBE Biztosító - KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosítója. A szervezetet 1996-ban alapította a legnagyobb hazai fuvarozói szövetség (FUVOSZ) és tagszervezetei, magánszemélyek, továbbá egyéb fuvarozáshoz kötődő szervezetek. Az alapítás óta eltelt 20 év során a non-profit szervezeti forma alapvetően meghatározta a KÖBE működését, amely ezáltal a tagok biztosítási igényeit mindig a lehető legkedvezőbb feltételek mellett igyekezett kielégíteni.

Az elmúlt két évtized egy óriási sikertörténet az alig 30 millió forintos alapító tőkével indult, mostanra meghatározó KGFB-piaci szereplővé vált KöBE számára. Bebizonyosodott, hogy külföldi tőke bevonása nélkül is lehet eredményesen gazdálkodni, fejlődni, és ily módon több száz embernek nyugodt megélhetést biztosító munkát nyújtani. Megerősítést nyert, hogy a magyar állampolgárok növekvő hányada igényli az olyan hazai biztosító szolgáltatásait, amely a profitot nem kiviszi az országból, hanem azt visszaforgatja a meglévő és a potenciális ügyfelek előnyére. Ezen eszme mentén, az egyesület a folyamatosan növekvő ismertségét és piaci részesedését túlnyomóan a megbízhatóságának, a minőségi ügyfélszolgálatának és a magyar fogyasztó anyagi lehetőségeit maximálisan figyelembe vevő árképzésének köszönheti.

A KÖBE magas színvonalú biztosítási szolgáltatásait garantálja, hogy a képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítja, és kedvező biztosítási díjai kialakításánál is figyelembe veszi. A 1996. évi alapítása óta eltelt két évtized alatt az egyesület taglétszáma, díjbevétele és vagyona is dinamikusan fejlődött. A KÖBE fejlődését elsősorban innovatív termékeinek és a hazai piac igényeihez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti, amellyel folyamatosan versenytársai előtt jár. Mi vezettük be például először a Kötelező és casco egy áron biztosítási csomagot, az Önrész biztosítást, a Parkolás biztosítást, illetve a magyar útviszonyok és a hazai autósok igényeihez illeszkedve itt fogant meg a Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás ötlete is. A kedvező díjak, a folyamatosan bővülő szolgáltatáspaletta és az állandó fejlesztések eredményeképpen a biztosítási szerződések száma 2015. év végéig meghaladta a 220.000 darabot. Az egyesület díjbevétele 2015-ben több mint 10 milliárd forint volt, és közel 15.000 darab kárt rendeztünk.

Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink biztonságban érezzék magukat. Ezt garantálja az egyesület 8 milliárd forintos tartalékalapja is, amely garanciát ad a károk biztonsággal rendezésére. Ezen felül az ügyfelek teljes körű biztosítási védelmét szavatolja a neves európai viszontbiztosítókkal kötött viszontbiztosítási szerződés.
Nemcsak biztosítási portfóliónkat törekszünk teljeskörűen ügyfeleink igényeire szabni, hanem működési folyamataink kialakítása során is figyelünk arra, hogy azok maximálisan az ügyféligényekhez illeszkedjenek. Ennek megfelelően, az elmúlt években jelentős informatikai beruházást hajtottunk végre, hogy a legmodernebb technológiájú adminisztrációs és informatikai háttérrel állhassunk az ügyfelek rendelkezésére.

Szolgáltatásaink 
Lakossági ügyfeleink számára személyes igényekre szabott biztosítási megoldásokat kínálunk, legyen szó otthon (Easy, Otthon), jármű (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, CASCO és önrész biztosítás, Defekt és kátyúkár biztosítás, Parkolás biztosítás, KÁF, FÁF, taxi) vagy épp egyedi élethelyzetek (Last Minute utasbiztosítás, Felvételi biztosítás) biztosításáról. 
Számos biztosítási lehetőség áll vállalati ügyfeleink rendelkezésére is, akik a széleskörű egyedi és flotta járműbiztosításokon túlmenően vállalati vagyon- és csoportos személybiztosításokat is köthetnek nálunk – akár állandó jelleggel, akár csak egy-egy rendezvényhez, eseményhez kötődően.